Zangles bij Caroline Goudswaard was vooral voor mij een therapie…. mijn stem was jarenlang ‘gevangen’. En ik vond dat best wel eng om mijn stem de ruimte te geven en aan te horen. De klik met Caroline was er meteen, het voelde warm en veilig. Een belangrijk moment was dat ik mijn stem durfde te leren kennen en te omarmen. Durven te ademen, durven je ademstroom te volgen en te voelen.
Tijdens het zingen kwamen emoties los waar ik soms niet wist waar ze vandaan kwamen. In die ongemakkelijke situaties ving Caroline me heel goed op. Ze mochten er zijn en het voelde veilig en vertrouwd.
Het zingen werkt zo bevrijdend. Die emotionele momenten werden met aandacht en liefde besproken in haar therapiesessies. Haar manier van therapie brengt je naar de kern van het ‘probleem’, de blokkades worden opgeheven. Herkenning en erkenning bij jezelf ontdekken. Het werkt effectief en helend. Erover praten is al prettig maar voelen, visualiseren, inzien en verwerken geven je duidelijkheid en verlicht je dagelijks leven.

*************

'Voor mij is zingen voelen. Bij Caroline kan ik mezelf zijn. Zij bezit de kwaliteit om aan te sluiten bij mijn gevoel en te versterken wat ik op dat moment nodig heb. De combinatie van haar muzikale kennis, empathisch vermogen en een flinke dosis humor, zorgt ervoor dat de zangles voor mij altijd weer een inspirerend feestje is!' 'Of ik nu naar zangles kom met een lach of met een traan, bij Caroline kan ik mezelf zijn. Een goed gesprek of tips rondom zang, een uur Caroline zorgt ervoor dat ik dichter bij mijn gevoel kom en daardoor meer uit mezelf kan halen!'

*************

Mijn zanglessen bij Caroline zijn voor mij altijd erg leerzaam geweest. Het is fijn om van Caroline te leren omdat ze duidelijk is in haar uitleg en met haar stem prachtige voorbeelden weet te geven waardoor ik altijd het gevoel krijg “Dat wil ik ook kunnen!”
Ik wilde met meer pit kunnen zingen maar ik dacht dat ik dat met mijn zachte lieve stem nooit zou kunnen. Caroline wist en weet me te motiveren het toch te proberen. Ze heeft me de juiste handvaten, technieken en misschien wel het belangrijkste, het vertrouwen gegeven dat ik het wel kan. Proberen, oefenen en doen.
Naast zanglessen heb ik ook therapiesessies bij Caroline. En elke keer ben ik weer aangenaam verrast als ik weer buiten sta. Ze stelt me binnen no time op mijn gemak, laat me mijn verhaal doen en leeft mee. Als je jezelf even niet meer begrijpt is dat soms heel lastig, ik merk aan mezelf dat ik daar altijd onrustig van word. Mijn gedachtes maken cirkeltjes die ik niet meer weet te doorbreken. Dan weet ik dat het tijd is voor een sessie, die me weer net even dat juiste zetje geeft om mijn denkpatroon te doorbreken.

**************

Na een sessie bij Caroline zijn de dingen weer helder, en ook al kan niet altijd alles opgelost worden, er valt altijd een last van mijn schouders af. Want ik besef wat ik aan het doen was, dat ik helemaal niet raar ben en ik weet nu wat ik er aan kan doen.

**************

“Na ons pensioen werden we gevraagd om in een verpleeghuis met de bewoners oude Nederlandse liedjes te zingen en dit te begeleiden op gitaar. Dat was nieuw voor ons. Dus gitaarles genomen en gezocht naar een zanglerares. Zo kwamen we bij Caroline terecht. Een gouden greep voor ons. Ze slaagt erin om in sfeer van gezelligheid prima les te geven . Doordat je je bij haar snel veilig voelt leer je je stem te gebruiken zoals je uit jezelf niet gauw zou doen. Zoek je dus een fijne goede zanglerares dan is zij beslist een aanrader. “

***************

Ik heb nu ruim 4 jaar zangles bij Caroline, en ga er nog steeds met plezier heen. Ze is een hele fijne zangdocent en ze neemt echt de tijd voor je. Ik heb hier heel veel geleerd!

***************

Mijn sessie bij jou in augustus heeft mij heel veel goeds gebracht, je verricht wonderen.